IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Intel слива производствата си за мобилни чипове и за PC процесори

Реорганизацията се случва на фона на натиска над компанията за увеличение на предлагането на продукти за мобилни устройства

17:14 | 18.11.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Intel Corp. планира да слее подразделенията си за чипове за персонални компютри с тези, произвеждащи процесори за смартфони и таблети, става ясно от имейл, изпратен до служителите от главния изпълнителен директор Браян Крзанич.

Реорганизацията се случва на фона на натиска над компанията за увеличение на предлагането на продукти за мобилни устройства, пише Wall Street Journal.

"Пазарът продължава да се развива бързо и ние трябва да се променим още по-бързо, за да останем начело“, посочва Кранич в имейла си.

Промените в Intel, които трябва да влязат в сила в началото на 2015 г., ще разширят отговорностите на Кърк Скауген, старши вицепрезидент, отговарящ за компютърния бизнес на компанията.

В новата структура Скауген ще ръководи ново подразделение, наречено клиентско-компютърна група, което ще отговаря за продажбите на процесори и чипове, използвани в мобилни устройства.

Последните са част от групата за мобилни и комуникационни услуги. Неин генерален мениджър е Херман Еул, който се присъедини към Intel през 2011 г.

Крзанич пише, че е помолил Еул да се съсредоточи върху преминаването към новата структура, като този фокус ще се запази поне до края на първото тримесечие на 2015 г.

Групата за мобилни и комуникационни услуги отчете оперативна загуба в размер на 1 млрд. долара през третото фискално тримесечие. Слабите финансови резултати са факт въпреки доставките на над 40 милиона процесори за таблети за годината, а причината може би са сериозните субсидии, платени на производителите на устройства. 

Intel изостава след своите конкуренти на пазара на чипове за таблети и смартфони, които използват технология от ARM Holdings. Компанията твърди, че разликата между някои категории ще изчезне с появата на нови модели, които ще могат да работят в режим на таблет или да представляват устройства от типа "две в едно". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
Angel62
преди 9 години
ARM е конкурент засега и това доведе до notebook за $300, но телефон за $600-$1000 в продължение на 10+ години ме изненадва (когато производствената му цена е $200-250). Интел се "успа" през последните 10-ина години, а AMD издъхва като му гледам акциите. Аз пoлзвам 3-годишно Intel Nb и заменката му за еквивалентна цена ще ми даде мизерни 50% увеличено бързодействие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
eboyanov
преди 9 години
с когото искат да се сливат, важното е да продължат възходящия тренд. лошото обаче е че нямат конкуренция, което не съмнено ще забави възхода им.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още