IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще успее ли Samsung да отговори на голямото търсене на Galaxy S6?

От компанията разкриват, че имат проблеми с доставките на устройствата, тъй като екраните им са особено трудни за производство

09:33 | 09.04.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Шефът на Samsung Electronics, отговарящ за мобилните устройства, Джей Кей Шин заяви, че може да има проблеми с доставките на новия смартфон с извит екран поради трудности в производството на екраните, пише The Wall Street Journal.

На събитие за медии в Сеул в навечерието на глобалната премиера на новото ключово устройство на Samsung – Galaxy S, Шин обясни, че телефонът се радва на голямо търсене, но екранът му е особено труден за производство.

"Работим усилено по разрешаването на проблемите с доставките“, коментира Шин, отбелязвайки, че това може да отнеме известно време.

Много анализатори твърдят, че потенциалните проблеми с доставките могат да попречат на успеха на новите смартфони на Samsung. Моделът с извития екран събра положителни отзиви заради своя уникален дизайн, което кара мнозина да прогнозират, че в крайна сметка той може да стане по-търсен от Galaxy S6 с плосък екран.

Шин отказва да направи прогноза за доставките на двата нови смартфона на компанията, които ще бъдат пуснати за продажба по целия свят на 10-и април. Но по думите му той очаква продажбите да надхвърлят тези на предходния модел.

Samsung обяви, че в САЩ и двата модела Galaxy S6 ще бъдат предлагани от всички големи оператори, включително Verison Wireless, AT&T, T-Mobile и Sprint.

Същевременно залозите са доста високи за Samsung, чийто предишен ключов смартфон Galaxy S5 не успя да покаже изключителни резултати. Една година след появата му пазарът на смартфони се превърна в истинско предизвикателство за южнокорейския технологичен гигант.

При високия клас устройства новите модели iPhone, които са с по-големи екрани, водят по продажби и оспорват доминацията на Samsung на пазара на премиум телефони с голям екран. В сегмента с нисък клас устройства китайските и индийските играчи пък пускат телефони на цени, сравними с тези на Samsung. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 9 години
ае и тия почнаха да си измисляти да правят изкуствен дефицит. ... екрана бил труден за правене, бля-бля
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още