IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият iPhone може да е с панел от розово злато

Той ще включва и технологията Force Touch, прогнозира анализатор

11:54 | 13.05.15 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Следващият iPhone може да се появи на пазара с луксозно покритие от розово злато, твърди анализаторът на KGI Securities Мин-Чи Куо, цитиран от TechCrunch.

Експертът, който е известен със своите прогнози за бъдещите стъпки на Apple, посочва, че компанията може да заложи на модел с панел от розово злато, описвайки това в свое изследване. В текста той разглежда от какви нови материали може да бъде направено новото поколение телефони, както и какви подобрения на камерата ще има.

Според него новият iPhone може да включва допълнителен микрофон, който да подобри качеството на разговорите, както и да разполага с някои опции, характерни за по-големия iPhone 6 Plus. Експертът очаква устройството да има сапфирен екран за допълнителна устойчивост от надраскване. Въпреки това Куо посочва, че ще трябва да премине редица тестове, преди да бъде пуснат в производство.

В списъка на Куо фигурира и 12-мегапикселова камера, което би имало смисъл, като се има предвид, че Apple използва 8-мегапискелови камери в последните си няколко поколения продукти, въпреки че тези камери претърпяха известни подобрения през годините.

С появата на все по-добри дисплеи с по-висока разделителна способност, поставянето на камера с по-висока резолюция ще бъде от полза, защото ще направи снимането с iPhone още по-добро, наред с другите различни приложения на устройството.

Технологията Force Touch, която прави екрана чувствителен на натиск, също вероятно ще бъде включена в новото устройство на Apple, смята експертът. По думите му това може да се окаже най-обещаващата промяна в смартфона, която да накара дори собствениците на сегашното поколение iPhone да си купят от новите устройства. Чувствителността на натиск открива редица нови възможности за взаимодействие, от които разработчиците вероятно ще могат да се възползват, което означава, че потребителите ще могат да ползват уникален софтуер.

В текста си анализаторът не споменава нищо за цената на новото устройство на Apple.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 1
FNM
преди 9 години
Ииии..., е..хти новината!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 2
Alx
преди 9 години
Преди няколко дни имаше над 15 грабежа на мобилни телефони извършени в рамките на няколко часа, между Old street station и Liverpool station в London при това посред бял ден. Нападателя е нападал хора със скъпи телефони, заплашвал ги е с нож и после напускал мястото возейки се при негов съучасник. Ей това раждат такива скъпи играчки...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 2
khao
преди 9 години
Много ясно иначе как ще въде харесван от всякви чалгари които идея си нямат що плащат по два бона за телефон
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
financialist
преди 9 години
А не, не ми пробутвайте това розово злато, ако не е с инкрустирани диаманти не ми го хвалете
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още