IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple пуска първото HomeKit устройство през юни

Компанията иска да превърне iPhone или iPad в командна система, която да ръководи безбройните умни устройства в дома

10:03 | 15.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Apple разкри, че първото устройство, работещо със системата HomeKit, ще се появи на пазара през следващите месеци. Новината опроверга слуховете, че забавяне на софтуерната платформа за автоматизация на дома ще отложи пускането на продукта до август или септември, пише Wall Street Journal.

“HomeKit е пусната от няколко месеца и вече имаме десетки партньори, които искат да пуснат HomeKit аксесоари на пазара, ето защо нямаме търпение първите да се появят през следващия месец”, обяви говорителят на Apple.

Съобщението на Apple идва след текст, появил се в списание Fortune, в който се посочва, че софтуерната платформа HomeKit на Apple, която позволява на устройствата на компанията да контролират свързаните с интернет елементи в дома, се сблъсква с проблеми и пускането на първите ѝ устройства ще бъде забавено.

От своя страна Apple никога не е казвала кога ще започне да продава устройствата, но един от разработчиците ѝ, занимаващи се с платформата, заяви по-рано тази година пред Re/code, че новите продукти ще са говори през май или юни.

Технологичният гигант представи HomeKit преди близо година по време на Worldwide Developers Conference миналия юни. Идеята беше Apple да превърне iPhone или iPad в командна система, която да ръководи безбройните умни устройства в дома - термостати, врати на гаражи и брави. Компанията не разкри много подробности как HomeKit може да работи в момента, но заяви, че ще използва “общ протокол”, за да помогне на устройствата да си комуникират помежду си.

През последната година обаче Apple не споменава често HomeKit, което подхрани опасенията, че изпълнението на идеята е по-сложно, отколкото компанията го представя. Fortune написа, че кодът за контролиране на по-малките, захранвани с батерии устройства, изисква твърде много памет и Apple работи по “свиване” на кода.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още