IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силно начало на продажбите на Samsung Galaxy S6

Компанията е продала 6 млн. бройки от пускането на новите си смартфони на пазара до края на април

16:41 | 02.06.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Продажбите на смартфона Galaxy S6 на Samsung Electronic достигнаха 6 млн. бройки в края на април, по-малко от месец след пускането на устройството на пазара, посочва компанията за проучвания Counterpoint, цитирана от Ройтерс.

Резултатът показва положителен старт за продукта. Според Counterpoint общите продажби на S6 и S6 Edge от 10-и април до 30-и април са по-високи от тези на Galaxy S5 през същия период миналата година.

Те са най-популярните модели смартфони в света след iPhone 6 и iPhone 6 Plus, посочва още компанията.

Данните, които проследяват продажбите до крайни потребители, предполагат, че новият флагман ще помогне на най-големия производител на смартфони в света да получи нов тласък напред след разочароващата 2014 г. Новите телефони на Samsung получиха добри отзиви от критиците, което подхранва надеждите, че тя ще се върне към добрите резултати.

Въпреки че ръководството на Samsung твърди, че новите модели Galaxy S6 и S6 Edge ще доведат до нов рекорд в продажбите на компанията, фирмата не разкрива обема на продажбите им до момента.

Инвеститорите се притесняват, че продажбите може да не оправдаят очакванията, което доведе до спад в цената на акциите на Samsung със 7,3% през май.

Въпреки че моделът с плосък екран S6 продаде повече бройки през април, Counterpoint посочва, че продажбите на S6 Edge, който е с извит екран, биха били повече, ако не беше ограниченото им предлагане. Samsung обяви, че има проблем с доставките на този модел, който ще бъде решен в рамките на сегашното тримесечие.

"Samsung Galaxy S6 има шанса да се превърне в най-продавания смартфон и да изпревари серията iPhone 6 на Apple, ако бъдат решени продуктовите проблеми“, посочва директорът на Counterpoint Питър Ричардсън.

Компанията за проучвания очаква продажбите на новите водещи устройства на Samsung да достигнат 50 млн. до края на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още