IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тим Кук: Филмите за Стив Джобс са само евтин начин за бърза печалба

Мисля, че много хора искат да се възползват от това и подходът им не ми харесва, твърди мениджърът

18:19 | 16.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Тим Кук: Филмите за Стив Джобс са само евтин начин за бърза печалба

Негодуванието си от филмите, опитващи се да разкажат живота на съоснователя на Apple Стив Джобс изрази в свое интервю главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук.

По време на участието си в ТВ шоуто на Стивън Колбер Кук призна, че все още не е гледал нито Man in the Machine, нито Steve Jobs, но счита и двете продукции и хората зад тях за "опортюнисти", гонещи бърза печалба.

Появата на Майкъл Фасбендер в ролята на Джобс във филма на Дани Бойл вече пожъна доста добри първи ревюта, макар че критиците побързаха да определят персонажа като "изключително неприятен".

Кук обаче е на друго мнение. 

"Стив, когото аз познавах, бе един невероятен човек. Той е човек, пред когото искаш да се представиш максимално добре. Той измисли неща, които другите не можаха и реши проблеми, непосилни за другите".

"Мисля, че много хора искат да се възползват от това и подходът им не ми харесва".

Кук защитава и доставчиците на компанията и най-вече Foxconn.

"Всеки един наш партньор е добре обучен за това как да спазва правата на служителите. Вдигнали сме високо летвата. Осигуряваме образование на хората от заводите, защото искаме да им помогнем да се развиват и да растат в кариерата", заявява Кук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:16 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още