IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung иска да произведе 10 млн. смартфона Galaxy S8?

Компанията вече има конкретни планове за новия си флагман, твърдят източници, макар че тя не потвърждава какво точно е решила

11:04 | 05.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Технологичният концерн Samsung Electronics си е поставил за цел първоначално да произведе 10 млн. смартфона от модела Galaxy S8, пише южнокорейският вестник Electronic Times, позовавайки се на анонимни източници.

Компанията разчита на S8 да насърчи продажбите ѝ след изтеглянето от пазара и спирането на производството на Galaxy Note 7 през миналата година. Това е една от най-големите кризи в историята на концерна и е най-големият провал по отношение на безопасността на продуктите в технологичната история, пише Ройтерс.

Samsung все още не е обявил какво е довело до самозапалването на проблемните смартфони.

Освен това южнокорейският вестник твърди, че най-големият производител на смартфони в света ще започне производството през март и планира да стартира продажбите на Galaxy S8 през април.

Моделът Galaxy S7 беше пуснат в продажба през март миналата година. Говорителят на компанията не е коментирал слуховете до този момент.

На 3 януари Samsung представи първите си устройства, които пуска на пазара след кризата с Galaxy Note 7. Става дума за 3 нови модела от серията A, чиято продажба ще започне първо в Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още