fallback

Защо Apple обяви новите версии на iPad почти тихомълком?

Според редица анализатори компанията иска да отдели на събитието си възможно повече време за своите видео услуги

17:32 | 21.03.19 г.

Американският технологичен гигант Apple изглежда е решил много сериозно да заложи на новата си стрийминг и новинарска услуга, след като за пръв път наруши традицията с представянето на част от най-новия си хардуер, пише CNBC.

По-рано тази седмица някак между другото бяха обявени новите версии на iPad Mini, iPad Air и AirPods. Тяхната презентация премина нетипично за компанията от Купертино, която обичайно залага на шумни спектакли, за да покаже на света новите си хардуерни предложения.

Идеята този път, по всичко личи, е на официалното шоу в Купертино в края на март да се акцентира основно върху софтуерната линия на компанията - а именно на новата услуга за стрийминг, с която Apple ще се опълчи на Netflix и сие.

Запознати с идеята смятат, че най-вероятно ще има нещичко останало от джаджите и за шоуто. Слуховете са, че най-накрая на бял свят ще се появи дългоочакваното безжично зарядно устройство AirPower. Не е изключено да видим и първото подобрение от 2015 г. насам за iPod Touch.

„Новата видео и новинарска услуга може и да съживи малко продажбите на iPhone, но едва ли ще има голямо влияние върху финансовия резултат на Apple“, смята Роб Хал, анализатор за Goldman Sachs.

Целия анализ четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria! 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:04 | 02.09.22 г.
fallback
Още от Хардуер виж още