fallback

Google представи нов високоговорител Nest за 99 долара

Концернът се опитва да попречи на Amazon.com Inc. да завладее повече потребители на пазара за интелигентен дом

10:22 | 01.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Google представи нова версия на високоговорителя Nest Audio за 99 долара и ново устройство Chromecast TV, като се опита да попречи на Amazon.com Inc. и други конкуренти да завладеят повече потребители на пазара на устройства за интелигентен дом.

Nest Audio заменя високоговорителя на Google Home от средния потребителски сегмент и използва нов дизайн, подобен на последните актуализации на домашните високоговорители от по-нисък клас на Google. Новото устройство има технология от по-високия клас Google Home Max, която позволява на високоговорителя да адаптира звука си, като разбира местоположението си в околната среда, предава Bloomberg.

Google води съдебни дела със Sonos Inc. за патенти за аудио технологии, като Sonos съди базирания в Маунтин Вю, Калифорния, гигант в търсенето онлайн, а спорът е за пет патента. Патентите в основата на делото включват способността на говорителите да регулират изходящия си звук въз основа на местоположението си, поточното предаване на музика от облака и взаимодействието с други високоговорители. Всичко това са функции, които новият модел Nest включва.

Други нови функции на високоговорителя Nest включват подобрен бас и по-ясен звук, поясни Google в сряда по време на кратко виртуално продуктово представяне. Google държи около 31% от пазара на интелигентни високоговорители, в сравнение с 53% за Amazon и по-малко от 3% за Apple Inc., показват данни на Voicebot Research.

Новият високоговорител се предлага в множество цветове, подобно на други интелигентни високоговорители като HomePod на Apple. Производителят на iPhone работи върху по-малък и по-евтин високоговорител, докато Amazon пусна няколко преработени високоговорителя Echo по-рано този месец.

Google обяви Nest Audio заедно с новото си телевизионно устройство по време на продуктовото събитие.

Новото телевизионно устройство, Chromecast с Google TV за 49,99 долара, има нов овален дизайн спрямо досегашния кръгъл външен вид, включва дистанционно управление с марката Google с гласова команда, бутони за Netflix и YouTube, актуализирана операционна система за телевизия (Google TV) и, подобно на предишните модели, се включва в телевизор чрез HDMI порт.

Google TV е ребрандираната версия на Android TV с преработен потребителски интерфейс и може да предложи препоръки за гледане от различни услуги, като YouTube. Google заяви, че операционната система ще достигне и до редица други устройства с Android TV.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:18 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Хардуер виж още