IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung добавя писалката S Pen в серията Galaxy

Компанията представи по-рано новите си топ устройства и предлага три нови премиум телефона и нови слушалки Galaxy Buds Pro

17:06 | 14.01.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Samsung</em></p>

Снимка: Samsung

И трите нови устройства разполагат с 1,7 пъти по-голям скенер за пръстови отпечатъци за по-голяма сигурност и по-бързо отключване. По-любопитното обаче е, че южнокорейският технологичен гигант се опитва да следва стъпките на Apple, като залага все повече на неприкосновеността на данните - сега предлага възможност за лесно премахване на метаданните за локацията преди споделяне на снимка или видео

С новото Galaxy поколение Samsung залага и на допълнителна услуга, наречена SmartThings Find, която помага за по-лесното намиране на устройствата чрез използването на Bluetooth Low Energy и Ultra-Wideband, дори когато те са офлайн. За откриването на несвързани устройства, като ключове, или домашния любимец в семейството Samsung залага на Galaxy SmartTag – ново малко устройство, което се закачва за въпросния обект и помага за установяването на локацията му по всяко време.

Samsung следва новата тенденция на пазара на смартфони производителите да не предлагат зарядни и жични слушалки в пакетите с новите модели и това важи с пълна сила за новите Galaxy смартфони. Компанията посочва, че по този начин се насочва към по-устойчиви решения и предлагането на излишни аксесоари на потребителите, които вече имат такива от по-стари модели.

По отношение на цветовете също има нововъведения. Освен че гърбът и на трите смартфона е матиран, е добавен и нов цвят – Phantom Violet, с който компанията иска да привлече потребителите, търсещи по-свежи решения. S21+ и S21 Ultra ще получат допълнителни цветове, които ще са екслузивни при поръчка от сайта на компанията.

Трите нови смартфона на Samsung ще са налични от 29 януари. S21 Ultra ще е с начална цена от 1249 евро. S21+ ще се предлага за 1049 евро, а S21 – за 849 евро. Предварителните поръчки започват на 14 януари.

Galaxy Buds Pro

Фактът, че Samsung пуска нови шумоизолиращи безжични слушалки Galaxy Buds Pro, не е изненадващ. Компанията не крие, че вижда голям потенциал на този пазар.

“Наблюдавахме значителен растеж на пазара на носими устройства, който нарасна с повече от 35% през третото тримесечие на 2020 г., а общите продажби достигнаха 125 млн. бройки”, коментира Марк Холъуей, старши продуктов мениджър в Samsung Electronics.

Идеята на Samsung този път е да даде на потребителите „повече контрол върху света около вас“. За целта комбинира активно шумопотискане и режим с пропускане на част от страничните шумове. Buds Pro могат да изолират до 99% от околните шумове, но потребителите вече имат възможност да намалят нивата на шумопотискане в случаите, в които се намират на по-тихо място. Предложена е и опция, в която устройството само да регулира нивата на шумопотискане. При обаждания слушалките отделят нежеланите шумове за по-добро качество на разговора и събеседникът да чува по-ясно гласа на ползващия Galaxy Buds Pro.

Samsung добавя и нова функция, чрез която слушалките се свързват автоматично с устройството, което е необходимо според задачата, която потребителят извършва. Ако гледа видео на таблет, но получи телефонно обаждане, Buds Pro се свързват със смартфона автоматично. Когато разговорът приключи, те се връщат обратно към работа с таблета.

Батерията на Galaxy Buds Pro може да издържи до 18 часа, а с пет минути бързо зареждане в кейса им се добавя час батерия.

Слушалките притежават най-високия IPX7 стандарт за водоустойчивост, така че спортът с тях да не носи притеснение, нито пък дъждът навън.

Началната цена на Galaxy Buds Pro е 229 евро. Те също ще са на пазара от 29 януари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още