IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Arm: Ще се листнем на борсата тази година

Лидерът на компанията обяви, че тя има добре разработен план, който в момента е в ход

09:56 | 08.02.23 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Главният изпълнителен директор на британската фирма за дизайн на чипове Arm, която е собственост на SoftBank, заяви, че компанията е ангажирана с това да се листне на борсата през тази година, предава Ройтерс.

„Плановете всъщност са добре разработени и в момента са в ход“, коментира Рене Хаас в интервю, след като компанията майка на Arm отчете четвърто поредно тримесечие на загуба. „Правим всичко, което можем, и сме решени това да се случи тази година“, посочи той.

Приходите от продажби на Arm за фискалното трето тримесечие нараснаха с 28% до 746 млн. долара – една от малкото области на растеж на SoftBank, след като богатото ѝ портфолио от технологични стартъпи в начален етап на развитие успя да натежи на финансовите ѝ резултати.

Arm е най-големият в света доставчик на елементи за дизайн на чипове, ползвани в смартфони, като продава интелектуална собственост на компании като Apple и Qualcomm. Arm печели от лицензионни сделки с такива компании, както и от отчисления от всеки чип, направен с нейна технология, който се продава.

Част от стратегията на Хаас е да ускори навлизането на Arm на други пазари като сървърите за центрове за данни, където компании като облачното звено на Amazon.com използват чипове, базирани на технологията на Arm.

Тези усилия помогнаха за увеличаване на първоначалните приходи от лицензи с 65% до 300 млн. долара, тъй като Arm подписа нови сделки в сферата на изчислителните облаци и други сегменти, въпреки че лидерите на компанията признаха, че част от растежа се дължи на множество споразумения, сключени наведнъж.

Хаас коментира, че Arm „не е застрахована“ срещу отслабването на пазара на смартфони, но че компанията е лицензирала повече интелектуална собственост за всеки чип, отколкото в миналото.

Тъй като най-модерните полупроводници за смартфони сега използва 10 до 12 изчислителни ядра, заедно с най-новата версия на изчислителната архитектура на Arm, Хаас коментира, че това носи повече средства от всеки продаден чип.

По думите на главния изпълнителен директор диверсификацията, която компанията е направила, „означава, че успяхме да устоим на спада по-добре от повечето“ играчи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:56 | 08.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 2
danchomentata
преди 1 година
In 2012, NIST will announce the winner of the competition, which will bestandardized as SHA-3 The security of the 5 SHA-3 finalists has been carefully analyzed in the last 3 years and no attacks against NISTs main requirementshave been found in any of the candidates https://citeseerx.ist.psu.edu/document?repid=rep1&type=pdf&doi=0a3a3970873457bb81462dcfe6c8d9b66ff9dce3
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
danchomentata
преди 1 година
Sell Arm buy Keccak algorithm
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още