IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple и Samsung се насочват към експанзия в Индия

Властите в страната се опитват да привлекат повече технологични производители

13:39 | 19.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Apple и Samsung Electronics са сред компаниите, които са заинтересовани в увеличаването на производството на електроника в Индия, обяви министър – важна стъпка в усилията на страната да оспори лидерството на съседен Китай като производствен център.

Южноазиатската страна иска да разшири ранния си достъп до смартфони и други продуктови категории, коментира технологичният министър Раджев Чандрасекар пред Bloomberg TV. Страната започна план за 2 млрд. долара в подкрепа на местното производство на лаптопи, сървъри, таблети и друга електроника.

„Постигнахме значителен успех в сегмента за смартфони и се радваме на засилен интерес от компании като Apple и Samsung относно разширяването им и разрастването им тук“, допълва министърът.

Финансовите стимули за производство на смартфони в Индия доведоха до това, че Apple и Samsung вече изнасят смартфони за милиарди долари от страната. Новият план за стимули за производство на хардуер е привлекателен и за компании като Dell Technologies, HP и Lenovo Group, допълва Чандрасекар.

Правителството на премиера Нарендра Моди също така иска да привлече заводи за производство и пакетиране на чипове, коментира той. Индия се насочва към възраждане на усилията си за привличане на перспективни производители на полупроводници в страната, докато вече разкритите проекти, като плана за 19 млрд. долара на милиардера Анил Агарвал, отнемат време да бъдат осъществени, писа по-рано Bloomberg News.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:39 | 19.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още