IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honor се завръща на индийския пазар

Компанията ще произвежда смартфони в страната благодарение на нова сделка

16:19 | 21.08.23 г.
Снимка: hihonor.com
Снимка: hihonor.com

Китайската марка смартфони Honor ще започне отново работа в Индия благодарение на лицензионна сделка с местна компания. Освен това се опитва да започне местно производство там до началото на следващата година, обяви лидерът на Honor за страната, цитиран от Ройтерс.

Honor спря да продава смартфоните си в Индия и миналата година се оттегли предвид ограничения си маркетингов бюджет.

„Индия никога не е била пазар във фокуса на притежаваната от Huawei Technologies Honor до 2020 г., когато беше принудена да отдели бранда и да промени стратегията си“, коментира Нийл Шах, вицепрезидент на Counterpoint Research.

Завръщането на Honor е подкрепено от лицензионна сделка с новосформираната, базирана в Гуруграм Honor Tech, като стойността на споразумението, свързано с трансфера на технологии и хардуер, не се споменава.

Тя ще пусне три варианта на смартфони Honor в Индия, като средният клас устройства се очакват до септември.

Компанията, която е изцяло притежавана от местни акционери, ще произвежда, продава и обслужва смартфони с марката Honor в Индия.

„Всички телефони в крайна сметка ще бъдат произвеждани в Индия“, коментира главният изпълнителен директор Мадхав Шет, без да разкрива повече подробности.

„Най-голямото предизвикателство с (индийското) правителство в миналото беше как един (китайски) бранд може да бъде отговорен в Индия“, допълва Шет, който е бивш директор в конкурента Realme.

Напоследък китайските компании имат проблеми в Индия, където правителството забрани няколко приложения и засили контрола върху инвестициите, за да предотврати поглъщания от страна на своя съсед.

Honor ще се конкурира с компании като Samsung Electronics – водещ търговец в Индия с над 20% пазарен дял, следван от Vivo, Xiaomi, Realme и други, сочат данни на Counterpoint Research.

Honor Tech иска да завладее 5% от индийския пазар на смартфони по обем на продажбите през 2024 г., с приходи от поне 100 млрд. рупии (1,20 млрд. долара), посочва Шет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:20 | 21.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още