IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony придобива производител на висок клас слушалки, за да подкрепи PlayStation

Компанията купува Audeze за неназована сума

16:50 | 25.08.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Sony Interactive Entertainment придобива производителя на аудиофилско оборудване Audeze в опит да подобри звуковото изживяване на продукти PlayStation, пише Bloomberg.

Базираната в Санта Ана, Калифорния, Audeze ще продължи да работи независимо и да прави продукти за други платформи, като се възползва от това, че е част от екосистемата на PlayStation, зaяви Sony. Финансовите условия на сделката не са разкрити.

По-известна със скъпите си слушалки, използвани от музикални професионалисти и ентусиасти, Audeze в последните години се насочи към игрите и технологията, известна като пространствено аудио, която дава на потребителите по-завладяващо звуково изживяване. Компанията продава безжичните си гейминг слушалки Maxwell за 299 долара с версии, специално пригодени за конзолите PlayStation на Sony и Xbox на Microsoft.

По-рано тази седмица Sony обяви пускането на PlayStation Portal, устройство за 199 долара, което комбинира контролер и дисплей и позволява на играчите да играят на своя PlayStation 5 от дистанция. То е комбинирано с нови безжични слушалки като допълнителен аксесоар, който да осигури по-висококачествен звук.

Придобиването на Audeze и новото оборудване за PlayStation също така отразяват усилията на Sony да разшири своите предложения на развлекателен хардуер, включително миналогодишната серия Inzone слушалки и монитори, целящи да спечелят дял от пазара на компютърни игри.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:50 | 25.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още