IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony увеличава инвестициите си в развойна дейност в сферата на игрите

Гейминг подразделението на компанията си поставя амбициозни планове

11:19 | 13.07.23 г.
Снимка: Toru Hanai/Bloomberg
Снимка: Toru Hanai/Bloomberg

Sony Group ще увеличи разходите си за научноизследователска и развойна дейност в отдела си за игри с около 10% до 300 млрд. йени (2,2 млрд. долара) през тази финансова година, пише Nikkei, цитиран от Ройтерс.

Разходите за развойна дейност в гейминг бизнеса, който стои зад хитовата конзола PlayStation 5, ще надминат разходите за развойна дейност за електроника и чипове през тази година, допълва бизнес ежедневникът.

Sony не е отговорила веднага на запитването за коментар, но подразделението ѝ за игри си поставя амбициозни планове да инвестира в заглавия с услуги на живо, които предлагат непрекъснато актуализиране на играта. Освен това планира да предложи повече компютърни и мобилни игри.

Цената на акциите на технологичния гигант се повиши с 4% в Токио сутринта.

Конкурентът Microsoft се насочи към придобивания, за да засили своя абонамент, както и към и базираните в облака гейминг услуги, така че да се конкурира по-успешно с пазарния лидер Sony.

В сряда Федералната комисия по търговия на САЩ заяви, че обжалва решението на федералния съдия, съгласно което Microsoft получи зелена светлина за придобиването на разработчика на “Call of Duty” Activision Blizzard за 69 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:19 | 13.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още