IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите смартфони от серията Xiaomi 13T ще имат четири големи ъпдейта на Android

Компанията продължава партньорството си с Leica в сферата на камерите

17:55 | 26.09.23 г.
Снимка: Xiaomi
Снимка: Xiaomi

Китайският технологичен гигант Xiaomi представи в Берлин своите нови смартфони – Xiaomi 13T и Xiaomi 13T Pro, за които ще предложи повече ъпдейти на Android от тези при преходните модели. И двата модела ще получат по четири актуализации на Android, както и пет години актуализации на сигурността.

Компанията обяви, че продажбите на двата модела ще започнат на 6 октомври. По-добрият от двата смартфона – Xiaomi 13T Pro ще се предлага у нас в конфигурация от 12 GB RAM и 512GB вградена памет за 1699 лева. От своя страна, базовият 13T ще е във вариант с 8GB RAM и 256GB вградена памет на цена от 1269 лева.

Серията Xiaomi 13T. Снимка: Xiaomi Серията Xiaomi 13T. Снимка: Xiaomi

И двата смартфона имат 6,67-инчови дисплеи с опреснителна честота от 144Hz, пикова яркост от 2600 нита и 2712 x 1220 резолюция. Устройствата поддържат 5G свързаност и двойна SIM.

Смартфоните първоначално ще се продават на европейските пазари, но ако съдим по по-ранните премиери на Xiaomi, е малко вероятно устройствата официално да бъдат пуснати на американския пазар, пише The Verge. Според медията четирите големи актуализации на Android и тези на сигурността приближават Xiaomi все повече към това, което Samsung обеща за последните си смартфони от серията Galaxy S23, включително надминава трите големи ъпдейта на Android, предлагани с последните модели Pixel. Важно да се уточни обаче е, че серията Xiaomi 13T ще се предлага с миналогодишния Android 13, т.е. поне една от актуализацията ще бъде към тазгодишния Android 14.

Снимка: Xiaomi Снимка: Xiaomi

И при новата си серия смартфони Xiaomi отново залага на партньорство с Leica по отношение на системата за камери, включваща обективи Summicron. Серията пристига с 24мм основна Leica камера, допълнена от 50мм телефото камера и 15мм ултраширокоъгълна. И тук компанията залага на два фотографски стила, предлагани в сътрудничество с нейния партньор – Leica Authentic Look и Leica Vibrant Look. Преднага камера е 20-мегапикселова и подобно на системата от задни камери предлага добри възможности за правенето на нощни снимки.

Снимка: Xiaomi Снимка: Xiaomi

При Pro модела има възможност за 8K видеозапис при 24fps. Xiaomi 13T пък поддържа 4K видеозапис при всички фокусни разстояния.

Xiaomi 13T Pro работи с процесор MediaTeck Dimensity 9200+, а основният модел – с Dimensity 8200-Ultra. И двете устройства ползват батерии с капацитет от 5000 mAh, но само 13T поддържа хипербързо зареждане с до 120W, като пълният заряд се постига само за 19 минути. Xiaomi 13T поддържа 67W бързо зареждане.

Снимка: Xiaomi Снимка: Xiaomi

Както Xiaomi 13T Pro, така и 13T имат рейтинг IP68 за устойчивост на вода и прах.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:00 | 26.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още