IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple пуска най-евтиния стилус Apple Pencil досега

Устройството има скрит USB-C вход за зареждане

23:15 | 17.10.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Apple.com
Снимка: Apple.com

Apple обяви, че през ноември ще пусне на пазара нов Apple Pencil за 79 долара със скрит USB-C вход за зареждане, пише CNBC.

По-ранните модели изискваха потребителите да зареждат стилуса като я поставят в портa за зареждане на iPad, припомня медията.

Това е най-евтиният Apple Pencil до този момент и работи с всички USB-C модели iPad, макар че  не включва някои от функциите на по-скъпите варианти на Apple Pencil.

Устройството се прикрепя с магнит за iPad с USB-C, но не се зарежда безжично като струващия 129 долара Apple Pencil от второ поколение. Освен това не включва чувствителност при натиск - функция, която е налична в по-старата версия на стилуса за 99 долара. Това означава, че новото предложение може да е по-добро за хора, които просто трябва да си водят бележки, а не толкова за дигитални артисти.

Всичко това се случва след като компанията пусна на пазара новата серия iPhone 15, която има USB-C вход на мястото на Lightning порта, който ползваха по-ранните устройства на технологичния гигант. Миналата година компанията заяви, че ще премине към общия стандарт за зареждане в съответствие с изискванията на Европейския съюз.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:50 | 17.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още