IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft добавя AI бутон в клавиатурите си

Това е първата промяна в клавиатурата на персоналните компютри от десетилетия

13:37 | 04.01.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Microsoft добавя бутон към клавиатурата на Windows, с който ще се активира услугата AI Copilot. Първите устройства с тази функция ще станат налични още този месец, пише Bloomberg.

Бутонът Copilot, който ще се намира отдясно на интервала, е първата промяна в клавиатурната подредба на Windows, откакто Microsoft добави клавиша Windows/Start през 1994 г., и подчертава ангажимента на компанията към изкуствения интелект. Хардуерни партньори на Microsoft ще пуснат компютри с Windows 11 с бутона Copilot през следващите дни на технологичното изложение CES, а с течение на времето това ще стане задължителна функция.

Този пряк път ще помогне на потребителите да създават изображения, да пишат имейли и да обобщават текст с помощта на изкуствен интелект (AI).

„AI безпроблемно ще бъде внедрен в Windows от системата, през чипа и хардуера“, коментира в публикация в блога на компанията Юсуф Мехди, главен потребителски маркетинг директор на Microsoft.

Компанията смята, че 2024 г. ще бъде „годината на компютъра с изкуствен интелект“, според Мехди, което отразява зараждащата се тенденция сред производителите на смартфони да рекламират най-новите си модели като „телефони с AI”. Тези етикети сами по себе си нямат особена тежест, но Microsoft прекара изминалата година в преработване на най-големите си продукти, така че да интегрира технологията за изкуствен интелект, която може да генерира ново съдържание, ползвайки масиви от данни.

Този списък вече включва Windows, Office, търсачката Bing, софтуера за сигурност, клиентските продукти и тези за финанси. Гигантът залага на активно използване на технологията GPT-4 на OpenAI – стартъпът, в който Microsoft инвестира 13 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:36 | 04.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още