IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple изоставя плановете да проектира дисплеи за часовници, съкращава служители

Компанията е обезсърчена заради цената и сложността на проекта

20:45 | 22.03.24 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Apple Inc. прекратява дългогодишен проект за проектиране и разработване на свои собствени дисплеи за смарт часовници, слагайки край на друга скъпа инициатива за развитие, пише Bloomberg.

През последните седмици американската технологична компания е прекратила усилията си да създаде дисплеи с microLED технология, разкриват източници, запознати с въпроса. Дисплеите, които се отличават с по-ярки и по-жизнени визуализации, щяха да бъдат добавени към бъдеща версия на Apple Watch - преди потенциално да влязат в други продукти.

Но цената и сложността на проекта в крайна сметка се оказаха твърде големи. Така че Apple сега реорганизира екипите, които се занимават с инженеринга на дисплея и премахва няколко дузини позиции в САЩ и Азия, добавят източниците.

Решението за закриване на проекта става факт по същото време като решението на компанията да прекрати работата по автономната кола. И в двата случая Apple дава възможност на поне някои засегнати служители да намерят други роли в компанията. Ако не могат да си намерят нова работа - вероятен сценарий за някои от тях - работниците ще бъдат съкратени и ще им бъде осигурено обезщетение. Говорител на Apple отказа коментар.

Проектът за дисплей беше част от по-широк стремеж на Apple да проектира повече от собствените си технологии. Въпреки че компанията вече персонализира дисплеите в своите продукти, те остават силно базирани на дизайни от партньори като LG Display Co. и Samsung SDI Co.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:23 | 22.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Dani_2077
преди 1 месец
Ха-ха ... голям смях ... "великата" Епъл.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още