IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple планира да пусне новите си модели iPad през май

Компанията е засилила производството си зад граница

08:13 | 29.03.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Чуждестранните доставчици на Apple са увеличили производството на дългоочакваните нови модели iPad на компанията и пускането им на пазара е планирано за началото на май, твърдят източници на Bloomberg, запознати с въпроса.

Премиерата ще бъде фокусирана върху обновени версии на iPad Pro и iPad Air, допълват източниците, пожелали да останат анонимни, защото плановете не са публични. Както по-рано съобщи Bloomberg News, Pro моделите ще имат нови по-ясни OLED дисплеи, докато iPad Air за първи път ще има опция с 12,9-инчов екран.

Този ход бележи края на най-дългия период без нови модели в историята на iPad – устройство, представено за първи път от съоснователя на Apple Стив Джобс през 2010 г. Изминаха около 18 месеца от последните актуализации – период на суша, който вече допринесе за слабото търсене на таблети. Apple залага, че новите модели, които разполагат с по-бързи чипове и с обновени аксесоари, могат да помогнат за съживяването на категорията.

След скока на търсенето по време на пандемията продажбите на iPad спадат през всяка от последните две фискални години на Apple, които продължават до септември. Те претърпяха допълнителен спад от 25% на годишна база през последния празничен период, когато устройствата обичайно са популярни подаръци.

Говорителка на Apple е отказала да коментира въпроса.

Моделите iPad Pro – с кодови имена J717, J718, J720 и J721 – ще разполагат с новите чипове M3 и ще работят с преработени версии на Magic Keyboard и Apple Pencil. Актуализацията включва първите основни промени в серията от 2018 г. насам.

Междувременно iPad Air беше последно актуализиран през 2022 г. с чипа M1. Той ще получи нов процесор, а размерът на екрана от 12,9 инча ознавача, че потребителите могат да получат голям iPad за по-малко пари от по-луксозните Pro предложения. Настоящият iPad Air е с начална цена от 599 долара, докато Pro линията започва от 200 долара или повече.

Apple планираше да пусне нови модели iPad до края на март или началото на април, но компанията работи по довършване на софтуера за устройствата. Екраните на най-новите модели също така изискват сложни нови техники на производство, което допринесе за забавянето.

Пускането на продукта в началото на май ще бъде около месец преди следващото голямо събитие на Apple. На 10 юни компанията планира да започне своята Световна конференция за разработчици. На нея се очаква да представи обновена стратегия за изкуствения интелект, както и софтуерни актуализации за iPhone, iPad, Apple Watch, Mac и очилата Vision Pro.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:14 | 29.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още