IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple обяви кога ще проведе конференцията си за разработчици WWDC

Събитието отново ще се предава онлайн

08:36 | 27.03.24 г.
Снимка: Bing Guan/Bloomberg
Снимка: Bing Guan/Bloomberg

Apple ще проведе своята Световна конференция за разработчици (WWDC) от 10 до 14 юни, обяви компанията, на фона на слуховете, че води преговори за партньорство в сферата на изкуствения интелект и че може да представи значителни промени в мобилната операционна система iOS, предава Ройтерс.

Събитието, което ще се предава и онлайн, ще подчертае актуализациите на софтуера, захранващ iPhone, iPad и други устройства на Apple, обяви компанията. Някои разработчици и студенти ще бъдат поканени лично в Apple Park в деня на откриването, допълва технологичният гигант.

Инвеститорите следят отблизо за актуализации относно развитието на изкуствения интелект в Apple, която досега е говорила малко за включването на технологията в своите устройства. По-рано тази година компанията загуби короната си на най-високо оценената в света от Microsoft.

Apple планира да използва технология за изкуствен интелект като Gemini на Google за чатбот в операционните системи на Apple, докато собственият ѝ AI ще се грижи за повече задачи, които са невидими за потребителя, чрез новия софтуер, обяви по-рано този месец Bloomberg News.

Компанията също така планира да направи началния екран на iPhone по-адаптивен към потребителските желания в новия iOS 18, което според слуховете може да е свързано с най-голямата актуализация на операционната система на iPhone от години.

Новината за конференцията за разработчици беше обявена в момент, в който продажбите на iPhone остават слаби, докато тези на Mac и iPad намаляват предвид глобалния спад в продажбите на устройства.

На миналогодишната конференция Apple представи очилата за смесена реалност Vision Pro, нов процесор, както и нови компютри.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 27.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още