IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Земеделската банка на Китай нараства с 21% за второто тримесечие

Банката е заделила провизии за "лошите" кредити в размер на 1,6 млрд. долара

18:49 | 29.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Земеделската банка на Китай нараства с 21% за второто тримесечие

Нетната печалба за второто тримесечие на Земеделската банка на Китай (Agricultural Bank of China) е нараснала с 21% до 7,4 млрд. долара. За полугодието пък печалбата се е увеличила с 15% до 15 млрд. долара.

Банката е заделила провизии за "лошите" кредити в размер на 1,6 млрд. долара. Нетният лихвен марж е спаднал до 2,74% за първата половина на годината в сравнение с 2,8% година по-рано. Капиталовата адекватност на банката се е понижила до 11,8% за полугодието.

Цената на акциите на банката днес се понижи с 14%. Стойността е най-ниската от 2010 г. насам. HSBC обаче ще повиши перспективата пред акциите, тъй като анализаторите са оптимисти за движенията на цените им в бъдеще.

Надмина ли AgBank резултатите на другите големи банки в Китай и с колко и кое оказа влияние за добрите резултати на банката за тримесечието, вижте повече в материала на Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още