fallback

Кога глобалният успех носи проблеми?

Към Лондон се стичат огромни капиталови потоци заради силния интерес към имотите, но това причини рекорден ръст на цените на жилищата

22:14 | 24.01.14 г.

Лондон е изправен пред проблемите на глобалния успех, коментира кметът на града Борис Джонсън, който е сред делегатите на срещата на световните лидери в Давос.

По думите му към града се стичат огромни капиталови потоци заради силния интерес на чуждестранните инвеститори към лондонските имоти. "Това е фантастично", коментира Джонсън.

В същото време потокът от инвестиции е причина за невиждания ръст на цените на жилищата, а това вече е проблем, тъй като задача на Джонсън, като кмет на града, е да осигури на лондончани достъпни и уютни домове. Така че въпреки бума на пазара на недвижими имоти, недостигът на жилища е основен проблем за британската столица.

Борис Джонсън се гордее и с хилядите нововъзникващи високотехнологични бизнеси, които стартират в източната част на града, в Hackney и Shoreditch. Той допълва, че градът никога не е бил по-млад. Средната възраст на лондончани е паднала до 35 години спрямо 37, когато Джонсън е избран за кмет.

Вижте повече във видеото на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:02 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още