IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кога глобалният успех носи проблеми?

Към Лондон се стичат огромни капиталови потоци заради силния интерес към имотите, но това причини рекорден ръст на цените на жилищата

22:14 | 24.01.14 г.
Кога глобалният успех носи проблеми?

Лондон е изправен пред проблемите на глобалния успех, коментира кметът на града Борис Джонсън, който е сред делегатите на срещата на световните лидери в Давос.

По думите му към града се стичат огромни капиталови потоци заради силния интерес на чуждестранните инвеститори към лондонските имоти. "Това е фантастично", коментира Джонсън.

В същото време потокът от инвестиции е причина за невиждания ръст на цените на жилищата, а това вече е проблем, тъй като задача на Джонсън, като кмет на града, е да осигури на лондончани достъпни и уютни домове. Така че въпреки бума на пазара на недвижими имоти, недостигът на жилища е основен проблем за британската столица.

Борис Джонсън се гордее и с хилядите нововъзникващи високотехнологични бизнеси, които стартират в източната част на града, в Hackney и Shoreditch. Той допълва, че градът никога не е бил по-млад. Средната възраст на лондончани е паднала до 35 години спрямо 37, когато Джонсън е избран за кмет.

Вижте повече във видеото на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още