IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SEE Link ще предостави по-лесен подход и достъп за инвеститорите

Словения и Сърбия ще се присъединят към платформата най-вероятно през май или юни, коментира председателят на УС на Загребската фондова борса Ивана Газич

09:00 | 27.02.16 г.
SEE Link ще предостави по-лесен подход и достъп за инвеститорите

Проектът SEE Link, който обединява фондовите борси на България, Македония, Хърватия, а вече и Сърбия, и Словения, ще предостави по-лесен подход и достъп за инвеститорите. Това коментира председателят на Управителния съвет УС на Загребската фондова борса Ивана Газич в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Нашите пазари са твърде фрагментирани. Липсва ликвидност. Обединяването на фондовите борси ще даде по-лесен подход и достъп на инвеститори до около 400 компании в региона“, заяви тя.

Чрез платформата „искаме да предложим на инвеститорите голям микс от потенциални възможности и различни пазарни сектори“, добави още тя.

Регионалната платформа за търговия с ценни книжа SEE Link, която е създадена от борсите на България, Македония и Хърватия с подкрепата на финансиране от Европейската банка за възстановяване и развитие в размер на 540 хил. евро, се очаква да заработи в края на март.

По думите на президента на УС на Загребската фондова борса Словения и Сърбия ще се присъединят най-вероятно през май-юни.

Проектът SEE Link ще коментира и портфолио мениджърът в УД Юг Маркет Фонд Мениджмънт АД Гено Тонев в седмичното обзорно пазарно предаване „Invest/Or?” в неделя, 28 февруари, от 20 часа.

Юг Маркет е един от осемте инвестиционни посредника от България, които участват в проекта.

Интервюто с Ивана Газич гледайте във видеото

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още