fallback

М. Кукушева: Данък уикенд създава проблем за малкия бизнес

Той неминуемо ще доведе до промяна на себестойността на всички видове стоки и услуги в България

22:21 | 19.09.16 г. 5

Данък уикенд и неговото изплащане неминуемо ще доведе до промяна на себестойността на всички видове стоки и услуги. Това каза председателят на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите (НБСХС) Мариана Кукушева в предаването Investbook с Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria.

"Проблемът е в малкия бизнес, който в продължение на 25 години се опитвахме да развиваме, да материализираме, и в момента точно този бизнес е притеснен, защото данъкът, който ще плаща трябва да влезе в себестойността на продукцията, която той създава", обясни Кукушева.

"Всеки разход за бизнеса е категорично заложен в себестойността на продукта и услугата, които той предлага на пазара. Този данък неминуемо ще доведе до промяна в себестойността на всички видове стоки, храни и услуги в България", категорична беше тя.

По думите ѝ НБСХС е притеснен от въвеждането на този данък, тъй като в този бранш сивият сектор приближава 50%. Второ, липсва регистър на дистрибуторите или превозвачите и търговците на хляб, тестени и сладкарски изделия.

„Нашият бранш е притеснен от несправедливостта на ангажираност спрямо изрядността към бюджета на белия бизнес и абсолютно непроменената обстановка в сивия сектор“, каза тя.

Целия разговор с Мариана Кукушева може да чуетe във видеото: 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:18 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още