IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветан Симеонов: Председателството на Съвета на Европа се подготвя непрозрачно

Увеличението на учителските заплати трябва да е резултат от поставяне и реализирането на цели пред образователната система, твърди председателят на БТПП

08:48 | 08.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българското председателство на Съвета на Европа преминава при пълна непрозрачност. Това заяви председателят на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Според него обществото не е запознато с нито един приоритет на държавните институции.

Симеонов подчерта още, че един от приоритетите на бизнеса в България, по който ще работят с управляващите, е да не се налагат по-тежки стандарти в икономиката ни от тези, които се изискват от Европейския съюз (ЕС). 

По думите му България трябва да отиде дори по-далеч, а именно - да „атакува“ и да настоява да бъдат премахнати правилата и разпоредбите, които пречат на компаниите в страната да бъдат достатъчно конкурентоспособни. 

Ново увеличение на минималната работната заплата не е оправдано и не е добър подход, а едно двойно увеличение на учителските заплати трябва да е резултат от поставяне и реализирането на цели пред образователната система, смята още председателят на БТПП.

Според Симеонов данъчната политика не трябва да бъде променяна. Сигнал за увеличение на данъците ще свали позициите на България поне в няколко класации, което няма да е добър знак за инвеститорите, категоричен е той.

Вижте повече във видеото:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още