fallback

Димитър Веселинов: Пред Еманюел Макрон сега стои голяма отговорност

Ако политиката на новия френски президент претърпи крах, това ще доведе до абсолютна победа на Льо Пен след пет години, смята експертът

11:50 | 08.05.17 г. 8

След победата на Еманюел Макрон усилено се коментира, че започва нова ера за Франция, но все още не е ясно колко време ще бъде тя, може да е само една петилетка. Това коментира проф. д-р Димитър Веселинов от Софийския университет в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Ако политиката му претърпи крах и той повтори политиката но Оланд и не успее да вдигне Франция и да вдъхне надежда, това ще доведе до абсолютна победа на Льо Пен след 5 години.

Експертът открои като стратегически правилни заявките на Макрон да търси подкрепата на определени партии за определени проекти, тоест да не търси цялостна подкрепа за своята програма, а за отделни елементи от нея.

"Коментарите след снощната победа показаха някои ясни тенденции – че традиционната десница ще лансира свои кандидати, тя претендира да е опозиция на Макрон. Льо Пен заяви категорично, че ще е единствената опозиция във Франция и призова със своята реч да се подготвят за парламентарните избори и да я подкрепят, защото именно там ще се види до колко парламентът ще позволи на Макрон да реализира своята политика", каза още Веселинов. 

Неговия коментар можете да видите във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:26 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още