fallback

Брокери отчитат нарастване на дела на имотите, предлагани на публична продан

Не се очакват драматични скокове по отношение на реализацията на обекти собственост на банките, коментира Младен Митов от "Явлена"

22:23 | 13.06.17 г. 3

30-40% от сделките са с имоти собственост на банките и този процент ще нараства. Това каза Младен Митов, главен брокер в Отдел "Пазарни проучвания и анализи" на "Явлена", в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. Причината е, че има изчерпване на имотите, а от друга страна има замразени жилищни проекти в строеж, за които сега се търсят подизпълнители и се реализират.

"В никакъв случай не се очакват драматични скокове по отношение на реализацията на такива обекти".

Цените, на които се предлагат имотите от банките, са близки до пазарните, каза Митов. По думите му процесът е "много динамичен", но "радостното е, че когато е жив пазарът на имоти, значи икономиката върви. Това е индикатор".

Хубаво е, когато се купува имот при публична продан, да има агенция или специалист, който да успее да събере всички прилежащи, нужни документи, защото, когато те липсват, ако купувачът реши да продаде имота след придобиването му, може да възникнат проблеми и препятствия, подчерта гостът.

Вижте видео с целия разговор тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:02 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още