fallback

Ангел Игнатов: Все повече българи в чужбина се замислят за завръщане у нас

Очакванията на младежите и на бизнеса се сближават, твърди представителят на Българския кариерен форум

13:00 | 22.04.18 г. 49

В последните години се засилва броят на българите в чужбина, които се връщат или се замислят дали да се върнат у нас. Това коментира Ангел Игнатов от Българския кариерен форум в предаването Клуб Investor с водещ Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

Организацията провежда по две издания годишно на форума - едно във Великобритания и едно в Германия. Целта е български компании от различни сектори - ИТ, банки, финансови институции, НПО, производство, хранителни стоки, потребителски стоки и други, да се срещнат с български студенти и млади специалисти в чужбина и да им представят възможностите за реализация. 

"Правим форума от шест години и според нас е успешен, защото хората започват да се замислят все повече и повече дали да се върнат. След като завършат, студентите ще знаят, че българският бизнес може да им предложи нещо адекватно", коментира Игнатов.

По думите му с участието на Българския кариерен форум всяка година между 20 и 30 души минимум се прибират в България, като започват постоянна работа или летен стаж. Игнатов посочи, че за последните шест години очакванията на младежите и на бизнеса все повече се сближават.

"Хората, които идват на изложенията, осъзнават, че едно от хубавите предимства на бизнеса в България е, че възможностите за развитие са много по-гъвкави и кариерното развитие може да се случи много по-бързо, докато, ако работиш в голяма компания в Западна Европа, шансът да стоиш на едно ниво по-дълго време е по-голям", каза още той. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:34 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още