fallback

Аспарух Карастоянов: Русия и Китай трябва да участват в Г-7

Когато големи и икономически силни страни не участват във формата и в провеждането на дискусии, то тежестта му отслабва, посочи експертът

14:59 | 07.06.18 г. 2

Поведението на американския президент Доналд Тръмп трябва да се разглежда от позицията му на бизнесмен. Именно от тази си гледна точка, той притиска някои държави, целейки постигане на икономическо развитие и стабилност за САЩ. Не можем да говорим за търговска война или за абсолютна изолация на САЩ.

Това каза Аспарух Карастоянов, член на управителния съвет на Българска търговско-промишлена палата, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Всяко политическо събитие се оценява най-лесно и обективно чрез поглед към икономическите последици от него. Поведението на Тръмп отправя едно директно бизнес послание към света за желание за икономическа стабилност на САЩ", смята експертът.

Карастоянов коментира и предстоящата среща на страните от формата Г-7 като посочи, че е необходимо още страни, чиито икономики влияят в световен мащаб, да се присъединят към него.

„Ако големи и икономически силни страни като Русия и Китай не участват във формата и в провеждането на дискусии, то тежестта му отслабва. Можем да говорим за обективни и ефективни решения, ако говорим за формат Г-9 на първа стъпка – с участие на Русия и Китай в него, а по-късно за Г-12 – с Индия, Бразилия и други страни, които имат голяма икономическа тежест в световен мащаб“, категоричен е Аспарух Карастоянов.

Вижте повече във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:14 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още