fallback

Въпреки повишеното търсене няма тенденции при защитните маски за лице

Трудно се намират платове, а ластиците, които се използват, поскъпнаха десетократно и вече се усеща проблем по веригите за доставки, посочи дизайнер на маски

12:15 | 03.04.20 г.

Търсенето на маски е огромно и ние също го усещаме от началото на март, заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Мартин Христов, съосновател на Maski.bg.

„Ние като цяло не шием големи количества, защото бизнесът ни е по-скоро с маски за колоездачи, антисмог маски, но при недостиг по принцип на маски и нашите са предпочитани“, каза той и обясни, че маските имат филтри, които предпазват при по-големи частици от 2,5 микрона.

Мартин Христов съобщи, че въпреки поскъпването на обикновените маски неговата компания не е променяла цените, а целта е да се предложат маски, различни от вноса в Китай.

„Трудно обаче се намират платове, а ластиците, които се използват поскъпнаха десетократно, така че определено се усеща проблем по веригите за доставки. По-големият проблем от това, че нещо е по-скъпо е това, че няма наличности“, посочи дизайнерът.

По думите му в момента не може да се говори за тенденции при маските, защото хората са наплашени и търсят просто начин за превенция и липсват предпочитания за цветовете на маските.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:44 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още