fallback

Как се подготвя добър кадър от Олимпийски игри?

Kачествената снимка трябва да показва най-доброто от това, което спортистът може да демонстрира на публиката, твърди фотограф

12:23 | 06.09.21 г.

Подготовката за добрия фотографски кадър от Олимпийски игри е много дълъг и сложен процес. Най-важното е да се познава добре спорта, който ще бъде сниман. Отличното боравене с техниката е следващата стъпка в процеса. Когато един фотограф влезе в спортната зала, той много бързо трябва да се ориентира и да прецени къде трябва да застане, за да има кадри от различни ъгли, както и колко време ще му отнеме да стигне до тези точки на залата. Най-добрите места винаги се дават на големите агенции, които осигуряват на целия свят качествена фотография. Опитният фотограф трябва да има снимки, които са с качеството и ъгъла на тези на големите агенции, но и да има свои собствени такива.Това разказа пред Bloomberg TV Bulgaria Любомир Асенов, спортен фотограф. 

Той уточни, че качествената снимка трябва да показва най-доброто от това, което спортистът може да демонстрира на публиката. Например, при ансамбъла по художествена гимнастика е важно всички момичета да бъдат уловени заедно, защото всяка една от тях играе с различен уред по едно и също време. Идеята е кадърът да бъде режисиран по такъв начин, че да може да се види всичко, а ако зад спортистите има публика или съдии, тогава става още по-ефектна снимка.

Вижте повече във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:25 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още