IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Истински мед" планира разрастването си чрез фондове за рисково инвестиране

Не сме 100% сигурни, че ще предприемем тази крачка, тъй като в момента увеличаваме клиентската си база в Европа, твърди Сергей Петров

18:48 | 10.01.22 г. 5
"Истински мед" планира разрастването си чрез фондове за рисково инвестиране

"Истински мед" ще финансира разрастването си чрез фондове за рисково инвестиране. Към момента компанията има добър оборот, но обсъжда набиране на средства чрез Българската фондова борса и BEAM пазара. Това каза пред Bloomberg TV Bulgaria Сергей Петров, основател на "Истински мед".

"Обмислили сме го много сериозно и сме се подготвили дотолкова, че ако го решим, ще го направим веднага. Документите ни са готови, акциите ни са подредени така, както трябва, и, ако решим, е въпрос на няколко седмици работа с борсовия ни посредник. Не сме 100% сигурни, че ще предприемем тази крачка, тъй като в момента разрастваме клиентската си база в Европа и искаме да видим кой е най-подходящият метод за финансиране на тази дейност в Европа. Предстои да разберем, но все пак сме си написали домашното", коментира Петров. 

По думите му плюсовете да има листване на BEAM пазара на БФБ са, че компанията ще получи финансиране от много различни инвеститори, които макар да инвестират, за да реализират печалба, ще бъдат и „посланици на инициативата“.

"Ако искаме да създадем една наистина устойчива платформа в България, това е най-добрият начин да инвестират отделните хора", добави той.

На въпрос дали, ако се стигне до листване на BEAM ще бъде достигнат таванът от 3 млн. евро, госът отговори, че се обсъжда.

"Кошерът на бъдещето ще разчита на високите технологии. Той е 12-стенен и вътре има място за технологии. Оборудван с камери, които следят състоянието на яйцата, дали има акар. Технология, която разработваме в България, следи какво влиза в кошера - пчела, стършел, майката... Следи какво носят пчелите. Това са данни, които са безпрецедентни в пчеларството, но вярваме, че такава информация може да донесе много плюсове за устойчивото отглеждане на пчели", коментира още гостът.

Целия разговор може да видите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 2 години
...и без да ги гледаме, виж им само идеята колко е куца ... те нямат шанс за печалба!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 0
nkavrakov1982
преди 2 години
По данни от Сиела за 2020 година имат 506 000 лева приходи ,Счетоводна печалба / загуба е на минус 115 000 .Цялата фирма е с 10 служители персонал .Сами си правете сметката ,а от както съществуват печалби нямат,данните са публични .И за най ниското ниво на отворен кредит ,никой няма да им даде нищо без най-малкото гаранция от банка .Финансовото им състояние е плачевно .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
khao
преди 2 години
тия от над 10г са старт ъп... само събират пари ! И като ги питах как понасят пчелите wi-fi дето си им го забучил у кошера и дали полена се лепи по електрониката заради слабите електромагнитни полета, както се лепи праха по компютъра ми, отговор не получих !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
redcretin
преди 2 години
Щот балъците на БИЙМ все още имат излишни пари :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
khao
преди 2 години
това тия измамници от смартБее ли са... що са сменили името?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още