IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С какво ще подкрепи бизнеса на euShipments придобиването на словашка компания

От 1 април офисите на българския доставчик на логистични услуги за електронна търговия в Словакия ще са ангажирани с дейността в Чехия и Австрия, посочи Светлозар Димитров

14:55 | 14.03.24 г.

От 1 април офисите на euShipments в Словакия ще са ангажирани изцяло с операциите на компанията в Чехия, Австрия и Словакия, а след месец и тези в Германия. Това съобщи в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria Светлозар Димитров, основател и управляващ съдружник в българския доставчик на логистични услуги за електронна търговия euShipments.

Припомняме, че само преди дни стана ясно, че компанията е придобила словашкия си конкурент Swiss Point Data.

Димитров посочи, че Словакия е задължителна стъпка за компанията, тъй като тя е не само добър пазар, а и врата за премиум пазарите като Германия, Белгия и Франция.

Димитров припомни, че за повече от 12 години от създаването си EuShipments придоби хърватско и румънско предприятие в сектора на доставките и транспорта. „euShipments поддържа стратегия за изграждане на бази и развитие на бизнес там, където е най-добре за клиентите, следвайки пътя на пратките“, обясни мениджърът.

Мениджърът съобщи, че euShipments попада в класацията на Financial Times за топ 1000 развиващи се компании в Европа за 2022 г. „Ръстовете са запазени и през 2023 г., посочи той, като даже надхвърлят тези от 2022 г.“.

Димитров поясни, че заради регламента на класацията в нея влиза само българската дейност на компанията, и пресметна, че ако се добави дейността им и в другите държави, то резултатите ще бъдат много различни, тъй като отчитат над 300% ръст на ниво група.

По думите му всички компании в сектора чакат присъединяването на България в сухопътния Шенген, защото бързото преминаване по границите е критично в този бранш. „Влизането на страната ни в пространството ще повиши конкурентоспособността на компаниите в сектора“, прогнозира Димитров.

Как българската компания euShipments избра логистичния оператор в Словакия? Как се прави бизнес пробив в Източна Европа? Кои са предизвикателствата за развитието на бизнеса в сектора за логистични услуги за електронна търговия през последните години?

Целия коментар гледайте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:55 | 14.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още