IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Смелата Cascada на Opel

Заместникът на Astra Twin Top е по-голям, по-атрактивен, по-кабриолет

11:45 | 30.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: <em>Opel</em></p>

Снимка: Opel

Смятаме, че Opel е сред най-смелите компании в последно време. С Astra Twin Top германците така и не успяха да създадат адекватен конкурент на Volkswagen Golf Cabrio, но въпреки това вместо да се откажат, те излязоха на пазара с нова идея. Тя се казва Cascada и мисията й е още по-сложна, защото се е прицелила в горния клас кабриолети, където имиджът е всичко. А нека признаем, Opel не е най-имиджовата компания на пазара.

Opel Cascada е пряк наследник на споменатата Astra Twin Top, но отхвърля всичко старо. Например концепцията за твърд сгъваем покрив. Течението се появи в средата на миналото десетилетие, когато човечеството прецени, че е твърде удачно да комбинираш сигурността на ламаринения таван с примамливата показност на неговата липса.

Същото това човечество впоследствие осъзна, че да пренасяш със себе си скъпо, тежко и сложно парче метал, е най-малкото неефективно. И на мода отново дойдоха меките гюруци. 

Учудващо е как парче високотехнологичен плат може да те изолира от слънцето и шума наоколо. В Opel също са го осъзнали и са използвали технологията в Cascada. Дори в сериозните летни горещини, вътрешната част на покрива не се нагрява, което моментално изтрива всички асоциации с това, че се намираш в палатка или парник. Нещо, което често се случваше при старите кабриолети с мек покрив.

Операцията по отварянето или затварянето на покрива отнема на механизма само 17 секунди, и то при скорости до 50 км/ч. Това означава, че съвсем спокойно можете да се движите с градското ограничение, а когато небето започне да почернява, напомняйки ви за премиерата на новия филм от поредицата “Властелинът на пръстените”, можете да си осигурите сигурен подслон, без да ви се налага да спирате. Звучи лесно, но малко кабриолети позволяват такива своеволия.


Предаването "Колела" се излъчва по телевизия Bulgaria On Air в събота от 19:00 часа. Повторения на предаването можете да гледате в неделя от 09:30 и в сряда в 23:00 часа.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още