fallback

Щрака: Австрийските инвеститори в България искат да разширят производството си

Целта ми е да информирам австрийските фирми за възможностите за бизнес тук, посочва пред Bulgaria On Air търговският съветник на посолството на Австрия

17:10 | 10.04.15 г. 4

Има инвеститори, които се оттеглиха то България, но повечето инвеститори от Австрия, които имат бизнес тук, се опитват да го разширяват своето производство.

Това заявява в ексклузивно интервю за Bulgaria On Air Улрике Щрака, която наскоро пое поста търговски съветник на посолството на Австрия в България от Михаел Ангерер.

"Надявам се да има нови австрийски инвестиции тук в България. Това е моята задача. Моята първостепенна задача не е да критикувам. Моята цел е да информирам австрийските фирми за възможностите за бизнес тук. В момента икономическата ситуация в Европа не е много добра. И доверието в българското правителство, в българската икономика трябва да се повиши, за да се привлекат нови инвеститори", отбелязва тя.

По думите на Щрака проблемите на българската икономика са свързани с икономическите трудности, които има в Европа и по света като цяло.

"Търговските партньори не са така активни. Европейската икономика е слаба. Нивото на безработица също е изключително важна тема. Мисля, че има какво да се желае по отношение на условията, които фирмите откриват тук, в България. Мисля, че определени законодателни текстове трябва да бъдат дискутирани и обяснявани. И по отношение на прозрачността - защо се взимат определени решения? И колко лесно е да се работи с държавната администрация. В тази сфера България има какво да подобри", коментира Щрака.

Още от интервюто може да видите във видео материала

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:15 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Bulgaria On Air виж още