IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щрака: Австрийските инвеститори в България искат да разширят производството си

Целта ми е да информирам австрийските фирми за възможностите за бизнес тук, посочва пред Bulgaria On Air търговският съветник на посолството на Австрия

17:10 | 10.04.15 г. 4
Щрака: Австрийските инвеститори в България искат да разширят производството си

Има инвеститори, които се оттеглиха то България, но повечето инвеститори от Австрия, които имат бизнес тук, се опитват да го разширяват своето производство.

Това заявява в ексклузивно интервю за Bulgaria On Air Улрике Щрака, която наскоро пое поста търговски съветник на посолството на Австрия в България от Михаел Ангерер.

"Надявам се да има нови австрийски инвестиции тук в България. Това е моята задача. Моята първостепенна задача не е да критикувам. Моята цел е да информирам австрийските фирми за възможностите за бизнес тук. В момента икономическата ситуация в Европа не е много добра. И доверието в българското правителство, в българската икономика трябва да се повиши, за да се привлекат нови инвеститори", отбелязва тя.

По думите на Щрака проблемите на българската икономика са свързани с икономическите трудности, които има в Европа и по света като цяло.

"Търговските партньори не са така активни. Европейската икономика е слаба. Нивото на безработица също е изключително важна тема. Мисля, че има какво да се желае по отношение на условията, които фирмите откриват тук, в България. Мисля, че определени законодателни текстове трябва да бъдат дискутирани и обяснявани. И по отношение на прозрачността - защо се взимат определени решения? И колко лесно е да се работи с държавната администрация. В тази сфера България има какво да подобри", коментира Щрака.

Още от интервюто може да видите във видео материала

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
melon
преди 9 години
Те, австрийците, защото тънат в голяма любоф към бг-рите...не че не се считат малко за висша раса...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
STRAHO
преди 9 години
"Целта ми е да информирам австрийските фирми за възможностите за бизнес тук,.."Ама разбира се! Простичко е. За всяка тяхна инвестиция въвеждате "данък" /под една или друга скрита форма/ за да са сигурни, че ще са на печалба! Пратете ги при ЕРП-тата или Дънди , или при енергетиците от САЩ или тия със соларните станции от Китай или при ВИК София , да им споделят колко пара са "строшили" в богата България! Подчертайте им дебело как българите дори ще си платят за да се почувстват заети !! Със сигурност ще се възползват. ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
Да търсим решение, решение да търсим!На политиците не можем да се надяваме!Да търсим решение!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 7
Stefan--L
преди 9 години
Нали това беше целта на европа да направи Българите роби в европа а гадните западняри да доидат тук да изкупят земята ни и да експлоатират колкото се може повече
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още