fallback

В доклада на парламентарната комисия за КТБ ще има засекретени части

Те ще станат публични след законовите промени за банковата тайна, съобщи Димитър Горов

11:00 | 08.06.15 г. 8

До дни временната комисия за КТБ ще е готова с доклада си за случилото се с банката. Това каза пред телевизия Bulgaria On Air Димитър Горов, депутат от БСП и член на временната комисия за Корпоративна търговска банка (КТБ).

Той уточни, че в доклада ще има секретни части. Там става ясно кои са хората с преференциални условия по депозитите. Тези части ще станат публични едва след като станат факт подготвяните промени в Закона за кредитните институции, които предвиждат отпадане на банковата тайна.

Сега обществената среда е такава, че едва ли някой ще си позволи да скрие една или друга персона, ако промените за банковата тайна бъдат гласувани, смята народният представител.

Председателят на временната комисия за КТБ Десислава Атанасова (ГЕРБ) уточни, че утре на заседание на комисията ще бъде разгледан проектът на доклада за кризата с банката, а в четвъртък на друго заседание вероятно ще бъде приет окончателният вариант. Тя заяви, че се надява тази седмица бюджетната комисия да разгледа промените в Закона за кредитните институции, засягащи банковата тайна, и скоро случилото се с КТБ да стане обществено достояние.

Горов коментира още, че оттук нататък е важно да не се стига до друг случай като този с КТБ. Според него в законодателството трябва да бъде заложено при кредити над определена сума електронните досиета да бъдат предоставяни на Централната банка. Други промени трябва да са свързани с това институциите да не си „прехвърлят топката“ при проблем. Сега парите ги няма, а никой не е виновен, изтъкна той.

Вижте още във видеото:

Гледайте видео материали в сайта на Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:17 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Bulgaria On Air виж още