IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В доклада на парламентарната комисия за КТБ ще има засекретени части

Те ще станат публични след законовите промени за банковата тайна, съобщи Димитър Горов

11:00 | 08.06.15 г. 8
В доклада на парламентарната комисия за КТБ ще има засекретени части

До дни временната комисия за КТБ ще е готова с доклада си за случилото се с банката. Това каза пред телевизия Bulgaria On Air Димитър Горов, депутат от БСП и член на временната комисия за Корпоративна търговска банка (КТБ).

Той уточни, че в доклада ще има секретни части. Там става ясно кои са хората с преференциални условия по депозитите. Тези части ще станат публични едва след като станат факт подготвяните промени в Закона за кредитните институции, които предвиждат отпадане на банковата тайна.

Сега обществената среда е такава, че едва ли някой ще си позволи да скрие една или друга персона, ако промените за банковата тайна бъдат гласувани, смята народният представител.

Председателят на временната комисия за КТБ Десислава Атанасова (ГЕРБ) уточни, че утре на заседание на комисията ще бъде разгледан проектът на доклада за кризата с банката, а в четвъртък на друго заседание вероятно ще бъде приет окончателният вариант. Тя заяви, че се надява тази седмица бюджетната комисия да разгледа промените в Закона за кредитните институции, засягащи банковата тайна, и скоро случилото се с КТБ да стане обществено достояние.

Горов коментира още, че оттук нататък е важно да не се стига до друг случай като този с КТБ. Според него в законодателството трябва да бъде заложено при кредити над определена сума електронните досиета да бъдат предоставяни на Централната банка. Други промени трябва да са свързани с това институциите да не си „прехвърлят топката“ при проблем. Сега парите ги няма, а никой не е виновен, изтъкна той.

Вижте още във видеото:

Гледайте видео материали в сайта на Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

8
rate up comment 2 rate down comment 0
Schroeder
преди 8 години
Тази законова поправка няма да промени нищо със задна дата. Прокуратурата да вземе че да докара Василев и да разбере къде са 4-те милиарда и да ги върнат на вложителите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 0
Mammita
преди 8 години
Абе поредните димки мятат с този доклад. Какво смятате, че ще пише в него? Нещо по-различно от това, което вече всички знаем и гледахме с години ли? Не разбира се. Явно просто искат да ни отклонят вниманието от сериозните теми и въпроси. Най-важното нещо в момента е Василев да бъде изправен пред съда. Да се разбере от устата му истината за КТБ и да бъде осъден за действията си. Само на мен ли ми се струва, че някак си държавата не прави нищо, за да се случи това. Сякаш нито го търси, нито иска да му държи отговорност. Ей това е страшното и това трябва да е темата на днешния дебат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 0
zap
преди 8 години
... Според него в законодателството трябва да бъде заложено при кредити над определена сума електронните досиета да бъдат предоставяни на Централната банка... Поредният "ЕКСПЕРТ" !?!и в коя държава от ЕС има подобно изискване?щото нещо ми се губи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 0
Cameron+
преди 8 години
Мазаха и замазваха и какво ли още не... Докога няма да ни позволят да научим истината и ще крият виновните за КТБ? Докога?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 0
aldy
преди 8 години
И стига са дъвкали дъвката ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ ДЕПОЗИТИ. Не депозантите обраха КГБ, а КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛИТЕ. Депозантите са внесли свои пари, които бяха задигнати от "лоши" кредитополучатели. Доста от големите кредитополучатели спряха да обслужват получените кредити, но Десито си затваря устата за тях, за да не й я затворят ТЕ. Защото лошо бият през устата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
aldy
преди 8 години
Бандата продължава да маже с кални ръце по казуса КГБ. Михнева заяви и ниКОЙ не отрече, че оригинални документи от НЯКОИ кредитни досиета се намират при главния прокурор. Какво е оставено в тези кредитни досиета само Господ знае. Като имаме предвид, че прокуратурата не се контролира от никого, освен от Главатаря, чудно ли е, че първата одиторска фирма ОТКАЗА да прави одит, поради непълни кредитни досиета. Но след като KPMG не беше установила такива липси преди 20 юни 2014г., БНБ също, топката остава в безконтролната прикуратура, на чиято "честна" дума няма причина да се вярва. С две думи- имаме УМИШЛЕН ФАЛИТ на системна банка, с участието на държавни институции и това май е за пръв път в СВЕТА за последните 50 години. Или както Миша Глени написа в книгата си "Мафията" "В Италия държавата си има мафия. В България мафията си има държава". Това обяснява всичко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
misanthrope
преди 8 години
Гогов предложил значи,над определена сума, кредита да се одобрява от БНБ или? Кво като пращат документи ако БНБ няма право на вето? Ако БНБ има право на вето, колко хора в БНБ ще трябва да се назначат за да разглеждат тези документи? А този който тегли кредит значи ще трябва след като убеди банката да му даде, после да убеди и БНБ. Колко човека биха си причинили това?Що направо не откупите ДСК от ОТП и да си стане като едно време, една банка, държавна та да спим спокойно всички?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
misanthrope
преди 8 години
Аре стига глупости бе вече не се издържа на тези абсурди1) Аз не съм убеден че този закон за банковата тайна ще мине и ако мине, че няма да бъде атакуван в КС и даже на международно ниво. Хората с преференциални условия са сключили тези договори в условия на банкова тайна. Не може със задна дата, да се приеме че това вече не е тайна и да ги изтипосаме на стената на срама.2) Ами нали покрай Иван Костов, заради който е целия цирк, за да го очерним, ще се открият и имената на хора, които нищо лошо не са направили; Изкарали са пари, платили данъци, внесли ги, договорили условия, и сега за капак на това, че са си загубили парите, ще бъде изнесена информация колко пари са имали и ще бъдат сочени с пръст за това! Абе има ли някой нормален в този парламент? За подобно нещо ще осъдят България във всеки съд по света.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още