fallback

Илияна Йотова: Само ГЕРБ дестабилизира страната

Все още търсим с кого ще се коалираме, заяви новоизбраният вицепрезидент

12:43 | 15.11.16 г. 9

Само една партия дестабилизира страната в момента, един лидер създава напрежението и това е Бойко Борисов, заяви в интервю за Bulgaria ON AIR новоизбраният вицепрезидент Илияна Йотова.

"Ще видим с кого ще се коалираме. Ще търсим сближаване на политики, след като видим кои партии са в Народното събрание. Очевидно не можем да направим правителство с ГЕРБ", добави Йотова.

"Българският гражданин е много мъдър. При предсрочни избори ние ще направим същата позитивна кампания - обърната към хората и с конкретни предложения за промяна. Българите гласуваха за партията и за нашата двойка. Имат нужда от промяна и го показаха на тези избори по категоричен начин", посочи Илияна Йотова. 

Новоизбраният вицепрезидент допълни, че и предстои разговор с Румен Радев и даде заявка, че отново ще се разчита на добрата екипна работа между двамата.

"Били сме прави с избора на кандидата, както и с формулата, по който беше издигната нашата двойка - с инициативен комитет. Ако беше останала само БСП също щяхме да имаме много гласове, но нямаше да постигнем толкова категорична победа", отчете Йотова и сподели, че след победата на изборите се е обадила на своята майка и се е разплакала от щастие. 

"Румен Радев е кандидатура на Корнелия Нинова и тя настояваше за него. Ще бъда през цялото време до него, ще го съветвам. Много неща се смениха в последните 20 години, много школи преминах, но водещата фигура ще е тази на президента", каза още Йотова.

Вижте целия разговор във видеото.

Вижте повече по темата тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:24 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Bulgaria On Air виж още