IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев и Радев обсъдиха оставката на кабинета

Двамата се срещнаха на „Дондуков“ 2

16:02 | 14.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Държавният глава Росен Плевнелиев обсъди с новоизбрания президент Румен Радев актуалната политическа ситуация в страната след изборите и след внесената от премиера Бойко Борисов оставка на правителството.



Плевнелиев покани Радев в кабинета си на „Дондуков“ 2 и го поздрави, съобщават от пресслужбата на държавния глава.

Двамата са обменили мнения по необходимите през следващите дни и месеци стъпки, които следва да бъдат предприети от президентската администрация и от отговорните политически фактори в страната. 

В съобщението се казва, че е от изключителна важност да бъде запазено спокойствието в България, да бъдат осигурени предвидимост и яснота относно предстоящите действия на институциите, съгласно записаните в Конституцията механизми и процедури на приемственост в изпълнителната и в законодателната власт.



Росен Плевнелиев и Румен Радев са обсъдили приключилите избори за президент и вицепрезидент и националния референдум и са споделили оценката, че изборният процес е протекъл без сериозни нарушения, по демократичен и легитимен начин.

Двамата са коментирали и настоящата политическа ситуация в страната, с оглед на необходимостта от координирани и максимално публични и прозрачни действия на всички отговорни институции.

За да бъде избегната политическа криза в страната, е необходимо да бъдат избягвани всякакви едностранни действия на която и да е институция, а политическият и междуинституционалният диалог са основа за преодоляване на напрежението в обществото в следизборна ситуация, е било подчертано по време на разговора. 

Вижте още снимки в галерията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още