IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летище Варна отчете 6% ръст на трафика

В основата на растежа е повишението на броя пасажери от Германия, а заради фалитите на руски туроператори се регистрира 9% спад на руските пасажери

14:57 | 22.08.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Летище Варна</em></p>

Снимка: Летище Варна

С 6% е нараснал трафикът на Летище Варна в сравнение с миналата година, съобщи директорът на летището Димитър Костадинов, цитиран от информационна агенция "Черно море". Той коментира, че засега сезонът върви успешно.

В основата на ръста е повишението на броя пасажери от Германия - до момента те са с 12% повече в сравнение с 2013 година, посочи Костадинов.

Заради фалитите на руски туроператори отбелязваме спад с 9% на руските пасажери, разкри още Костадинов. Той обаче добави, че спад при украинците няма и броят на пътниците от размирната държава през тази година е близък до миналогодишния.

Забелязва се ръст при белгийци и беларуси, каза още директорът на варненската аерогара. С 20 хил. са повече пътниците от Израел.

През тази година сме направили 2 милиона евро инвестиции в летището, обяви Костадинов. Парите са дадени за по-добрата връзка на Терминал 2 с входно-изходните артерии на Варна, както и за осветление във вертикалната маркировка на аеропорта.

Верена Елзенбергер от околностите на Мюнхен стана пътник номер 1 000 000 на летище Варна за тази година.

Тази година посрещаме едномилионния си пътник със седмица по-рано от 2013 година, отбеляза Костадинов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
vezna
преди 9 години
Добро представяне. Дано все така да продължава. Със сигурност инвестицията в новия терминал е оказала положително влияние.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още