fallback

Морските администрации на черноморските страни ще обменят данни в единен портал

Във Варна започна 11-та конференция на морските администрации

14:07 | 21.10.14 г.

Морските администрации на черноморските държави ще разработят съвместен интернет портал, съобщи днес във Варна директорът на местната дирекция "Морска администрация"  кап. Валентин Енчев, цитиран от БТА. По думите му разработката е на Грузия. Идеята е всички администрации да качват информация в портала и чрез него да обменят опит и данни.

Новата разработка е една от темите на започналата днес 11-та конференция на морските администрации от черноморските държави. Кап. Енчев уточни, че по традиция на тези срещи всяка от страните представя с какви нови средства за търсене и спасяване на море се е снабдила през последната година.

По думите му българската администрация няма нови кораби. Тя разполага с 6 катера, които могат да действат до 50 мили навътре в морето. При нужда от други средства се търси съдействието на Военноморските сили и Гранична полиция.

Енчев допълни, че през изминалата година няма задържани български кораби в пристанища по света. В нашите портове са били задържани 25 чужди плавателни съда. Той коментира, че българските кораби са с добри технически показатели и има шанс България да влезе в Белия списък по Парижкия меморандум през април 2015 година, когато ще се навършат три години без задържане на български кораб.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:28 | 12.09.22 г.
fallback