IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Води ли икономическото ноухау до забогатяване?

Славчо Маринов представя следващата видеолекция за 15 г. Investor.bg

16:52 | 07.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Славчо Маринов. <em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Славчо Маринов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Икономическата дисциплина понася доста критики заради неспособността си да предвижда рецесии, включително пропадането през 2008 г. Особено в България това недоверие сe въздига до още по-големи висини, често заради неуспешната реализация на легионите дипломиращи се от родните университети икономисти.

Нужни ли са ни толкова много икономисти и икономически познания като цяло? Отговор ще даде анализаторът от Bloomberg TV Bulgariа Славчо Маринов в следващата видеолекция от летния онлайн курс по повод 15 години Investor.bg.

Променя ли способността за икономически анализ мисленето на човек, така че той да започне да прави по-добри избори за пълноценен живот? Често считана за мрачна наука (dismal science), може ли икономиката и познанието за нея, отвъд седмичния разчет на бюджета за супермаркета, да доведе до значително забогатяване? И оправдана ли е цената откъм време и пари за придобиването на икономически знания и ноухау? Очаквайте видеолекцията „Води ли икономическото ноухау до забогатяване?“ на 12 септември.

Славчо Маринов е част от екипа на Bloomberg TV Bulgaria почти от старта на телевизията през октомври 2015 г. Той е дипломиран бакалавър по финансова икономика от британския университет в Есекс. Има подчертан интерес към макроикономиката, икономическата ефективност, оптимизирането на производствения процес и теорията на игрите.

Той е сред победителите в конкурсите за икономическо есе на редица организации, сред които Българската макроикономическа асоциация, Българското либертарианско общество и фондация “Атанас Буров”. Успоредно с работата си в Bloomberg TV Bulgaria Славчо Маринов следва дистанционна магистратура по Банков мениджмънт в НБУ.

Може да изпращате въпроси към лектора до 9 септември на 15godini@investor.bg

В предишната видеолекция Радина Колева от Investor.bg коментира темата " „Хеликоптерните пари – лудост или спасение“. Лекцията можете да гледате тук >>

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още