IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според BofA потребителите още не са се отказали напълно от криптовалутите

Допитване показва, че 91% от респондентите имат намерение да купят дигитални пари през следващите шест месеца

15:28 | 14.06.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Въпреки силната корекция на цените на криптопазара интересът на потребителите в сектора остава силен. Това показват нови данни от доклад на американската инвестиционна банка Bank of America (BofA).

Според проведено наскоро допитване сред 1000 настоящи и потенциални потребители на криптовалутни борси и такива за дигитални активи 91% от респондентите имат намерение да купят криптовалути през следващите шест месеца. Това е същият процент като тези, които казват, че вече са купили монети през последните шест месеца.

Очакванията за продажби също са относително устойчиви, като 30% отбелязват, че не планират да продават криптопритежанията си през следващите шест месеца. Тук отново няма разлика с процента на хората, които казват, че не са продавали криптовалути през предходните шест месеца, става ясно от доклада.

От данните става ясно, че средностатистическата трансакция варира, като покупките обичайно са по-големи като стойност от продажбите. Най-честата сума на трансакция е под 25 долара, отбелязват от BofA. Най-често използваните платформи пък са PayPal и Coinbase със съответно 53% и 46%.

Банката установява растящ интерес от използването на криптовалути като метод за плащане: 39% и 34% от респондентите са използвали криптовалути за разплащания съответно онлайн и на живо.

Също така криптовалутите са представлявали по-малко от 10% от всички финансови инвестиции за 65% от респондентите, показва допитването. Но разпределението варира – 15% държат над 25% от финансовите си инвестиции в дигитални активи.

Мнозинството от анкетираните са краткосрочни инвеститори, като 77% обичайно държат криптовалути по-малко от година, уточняват в доклада.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още