fallback

Биткойнът се задържа на новото си ниво на подкрепа от 19 хил. долара

Към 10 ч. българско време монетата се разменя при цена от 19 073 долара, което е поевтиняване от 0,3%

10:38 | 04.07.22 г.
Автор - снимка
Създател

След една дълга седмица на обезкуражаващи новини за криптовалутите през дългия уикенд в САЩ, Канада и други части на света биткойнът се задържа над равнището от 19 хил. долара.

Към 10 ч. българско време монетата се разменя при цена от 19 073 долара, което е поевтиняване от 0,3% за последните 24 часа, показват данни на CoinDesk. Биткойнът поевтиня до под 19 хил. долара в четвъртък, след като американската Комисия по ценните книжа и борсите (SEC) отхвърли пускането на два спот биткойн борсово търгувани фонда, както и заради новата порция проблеми за проблемния хедж фонд Three Arrows Capital и поредна порция неблагоприятни икономически индикатори.

Цената на биткойна през последната седмица. Графика: CoinDesk

„Ценовото движение на биткойна остава слабо, като волатилност изглежда има и от двете страни (за поевтиняване и поскъпване – бел. ред.), което е обичайно при паузи между продължения на тенденция“, коментира Джо Дипаскале, главен изпълнителен директро на мениджъра на активи BitBull Capital. „В момента очакваме да видим повече движение в посока надолу“, допълни той.

Етерът, втората по размер на пазарната капитализация криптовалута, се разменя за цена от 1046 долара, което е спад от 1,4%. От своя страна, рипълът поскъпва с 0,9%, соланата с 0,6%, а карданото с 0,3%.

Голяма част от скорошните ликвидни проблеми в индустрията идват от криптохедж фонда Three Arrows, който записа големи загуби заради бичите си залози за всичко от биткойн до луна.

В събота стана ясно, че Three Arrows Capital търси защита от кредиторите в САЩ съгласно глава 15 от американския закон за несъстоятелността, който позволява на чуждестранни длъжници да защитят активи в САЩ, сочат съдебни документи, подадени в петък и цитирани от CNBC.

Представители на 3AC са подали молба в съда по несъстоятелност на Южния окръг на Ню Йорк в петък, сочат съдебните документи. В четвъртък финансовият регулатор на Сингапур обвини фонда, че е превишил прага на активите си и е предоставил невярна информация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:51 | 14.09.22 г.
fallback