IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За Voyager офертата за помощ от FTХ е "ниска топка"

Според платформата предложението е от полза само за компаниите на милиардера Сам Банкман-Фрийд

11:58 | 25.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Криптоплатформата Voyager Digital LLC заяви, че общото предложение на FTХ и Alameda е „ниска топка“, която ще попречи на процеса по фалит, става ясно от съдебни документи, цитирани от Bloomberg.

В петък криптомилиардерът Сам-Банкман Фрийд предложи публично сделка за преструктуриране на Voyager. В рамките на плана Alameda – търговската фирма на Банкман-Фрийд, ще купи всички дигитални активи и заеми с дигитални активи на Voyager, с изключение на заемите към Three Arrows Capital. Офертата е за плащане в брой при пазарни цени. В същото време FTX, неговата криптоборса, ще предложи на потребителите на Voyager опция да получат исканията си по задължения, отваряйки нов профил в FTX. 

„Предложението на AlamedaFTX не е нищо повече от ликвидация на криптовалута на основание, което е в полза на AlamedaFTX”, посочват адвокатите на Voyager в отговор на офертата. „Тази оферта е ниска топка, маскирана като рицарско спасяване“, се казва още в него.

От Voyager се ангажират да разгледат всяко едно „сериозно предложение“, направено в рамките на офертната процедура, но тази от FTX и Alameda „цели повече да създаде публичност за себе си, отколкото стойност за потребителите на Voyager“, се казва в съдебните документи.

„Направихме това, което смятаме за щедро предложение“, каза Банкман-Фрийд в коментар, изпратен по имейл. „Изглежда, че консултантите на Voyager опитват да блокират процеса, увеличавайки таксите си. Съчувстваме на потребителите, които са загубили значителни средства и чакат да си получат тези, които остават“, посочва още той.

По-рано този месец Voyager подаде документи за защита от фалит – седмици след като получи кредитна линия от Alameda – кредитор, кредитополучател и основен акционер на Voyager.

В рамките на предложението на FTX потребителите на Voyager, които не искат да отварят сметки към FTX, ще запазят правата и исковете си по процедурите за фалит, но няма да получат ранен достъп до евентуални разпределения на средства по тези искове чрез FTX.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още