IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още една компания падна жертва на проблемите в криптосектора

Брокерът Voyager подаде документи за защита от фалит

12:49 | 06.07.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Проблемите на криптосектора продължават да се задълбочават, след като брокерът Voyager Digital Ltd. подаде документи за защита от фалит, съобщава Bloomberg.

Фирмата и две подразделения - Voyager Digital LLC и Voyager Digital Holdings, са предприели мярката в съда на Южния окръг на щата Ню Йорк.

„Силно вярваме в бъдещето на сектора, но продължаващата волатилност на криптопазара и дефолтът на Three Arrows Capital ни принуждават да вземем това решително действие“, посочи главният изпълнителен директор Стивън Ерлих в публикация в Twitter.

В края на миналата седмица Voyager Digital временно прекрати търговията, депозитите и тегленията от платформата си заради трудните пазарни условия. Около 2 трлн. долара пазарна капитализация бе изтрита от криптосектора спряма пика през миналата година на фона на вълна от парично затягане, което източи ликвидността.

Търговията, депозитите, тегленията и възнагражденията за лоялни клиенти остават временно блокирани, допълни Ерлих.

Сам Бакман-Фрийд, съосновател на криптоборсата FTX, влезе в ролята на кредитор от последна инстанция за Voyager, осигурявайки кредитни линии чрез Alameda Research. В подадените документи за фалит на Voyager се посочва наличие на негарантирани заеми за 75 млн. долара от Alameda, което прави компанията най-големия единичен кредитор.

Базираната в Ню Йорк Voyager е поредната компания в сектора на дигиталните активи, която е застигната от проблеми. Миналия месец тя публикува предупреждение за дефолт на Three Arrows Capital – която получи нареждане за ликвидация по-рано миналия месец – по заем за приблизително 675 млн. долара.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
khao
преди 1 година
още една тухла се отлюспи от пирамидата ! :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още