IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Войната за разрешителни проваля транспортния бизнес

08:19 | 05.01.05 г.
Автор - снимка
Създател
Войната за разрешителни проваля транспортния бизнес
Заради липса на ясни критерии при разпределянето на международните разрешителни за товарни превози, т.нар. СЕМТ, е на път да се провали бизнесът зад граница на нашите транспортни фирми, предупреждават превозвачи.

От СОМАТ АД, 96% собственост на германската компания Willi Betz, вече заплашиха, че ще преразгледат инвестиционната си политика, защото методиката за разпределяне на СЕМТ-овете е в полза на малките фирми. До края на януари фирмата може да пренасочи 50 от камионите си в други европейски държави.

От Националното сдружение на българските превозвачи на компанията, в което членуват средни и малки фирми, са убедени в обратното и поискаха на СОМАТ да бъдат отнети всички разрешителни за 2005 г. В резултат на техни сигнали до транспортното министерство, което разпределя разрешителните, на СОМАТ бяха отнети 50% от СЕМТ-овете.

От ведомството на Николай Василев твърдят, че методиката за разпределяне на СЕМТ-овете се изчислява по математическа формула и се извършва с участието на самите превозвачи.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още